Pyetjet parlamentare të: Time Kadrijaj

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
23/01/2015 Shëndetësi
Gjatë vizitave në terren të realizuara gjatë vitit 2011 në Kosovë, gratë nga OJQ-të enivelit lokal, gratë asambliste po ashtu nga niveli lokal, si dhe gratë të cilat nuk janë tëpërfshira në asnjë organizatë kanë shfaqur brengosjen për shumë çështje që ka
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
12/02/2015 Shëndetësi
Rreth 120 pacientë kosovarë që janë në trajtim të vazhdueshëm me ilaqin‘CellCept’, i cili përdoret për transplantim të veshkave, hasin në mungesë të këtijmedikamenti në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, përkatësisht në Klinikën eNefrol
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
12/03/2015 Sociale
Ligji për skemat pensionale të financuara nga shteti është aprovuar në maj të vitit të kaluar. Edhe pse nuk ka qenë ligj i kënaqshëm dhe i pritur nga pensionistët, megjithatë me kërkesë të ministrit, sepse nga ky ligj po varen shumë marrëveshje me rajoni
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
26/03/2015 Administratë
Ministër, kohë më parë është ngrehur një temë aktuale në mediat e Kosovës se ju në Gjilan e keni një ordinancë private, e cila është e regjistruar në emrin tuaj, por e cila asnjëherë nuk ka qenë e licencuar në Ministrinë e Shëndetësisë. Çka mund t
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
16/04/2015 Administratë
Pyetja ka qenë për kryeministrin, sa prej ministrave tuaj kanë më shumë se një vend pune? Ndërsa, tash së fundi, në raportin e Agjencisë Anti Korrupsion del se 1.509 zyrtarë të lartë kanëmë shumë se një vend pune, me 5 funksione janë dhjetë zyrtarë, me
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
23/07/2015 Arsim
Shkolla fillore dhe e mesme “Edmond Hoxha” në Junik numëron rreth 850 nxënës dhe rreth 40mësimdhënës të cilët vijojnë mësimin në një objekt të vjetër të dëmtuar dhe përkundërndërhyrjeve të kohëpaskohshme me riparimet e vetës komunës ky objekt
Lexo më shumë
Arsim Bajrami Po
23/07/2015 Infrastrukturë
Ministër, rruga Junik-Gjeravicë është një çështje jetike për zhvillimin e turizmit në këtë trevë edhe të ekonomisë në komunën e Junikut. Prandaj, nuk ishte dashur që ky projekt kaq i gjatë dhe të mos përfundojmë punimet. Qeveria të merr seriozisht dhe të
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
09/07/2015 Shëndetësi
Ministër, kardiologjia është lëmi e veçantë dhe shumë e rëndësishme, por edhe jetike.Një trajtim i pacientëve ka kosto buxhetore që besoni xhepi i varfër i pacientëve të Kosovës nukmund e përballon këtë trajtim. Unë e di që linja buxhetore që është ndarë
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
17/09/2015 Sociale
Është një problem shqetësues që edhe më herët e kam ngritur, ndërsa ministri Hyseni nuk e ka marrë mundin as të përgjigjet me shkrim, por as me gojë. 12 Çështja është heqja dorë nga shtetësia e Kosovës e cila ka shënuar shifra alarmante në pe
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
06/05/2015 Shëndetësi
Kohëve të fundit, ministër, është parë që është mbyllur Kardiokirugjia. Për aktivizimin dhe funksionalizimin e Kardiokirurgjisë ka pasur investime të shumta nga donatorë të shumtë, ndaj të cilëve edhe kemi përgjegjësi, sepse investimet janë bërë për të d
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
22/09/2016 Shëndetësi
Me qenë se ministri nuk qenka këtu, çështja ka qenë loja që po bëhet me specializantët e Ministrisë së Shëndetësisë, të cilët nuk po paguhen me gjithë premtimet që i ka dhënë ministri. Është absurde se përpos gjendjes së rëndë në shëndetësi, gjendje
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
22/09/2016 Sociale
Kur qe sjellë në Kuvend Ligji për veteranët e luftës patëm shpresuar dhe e përdorëm atë shprehjen “më mirë vonë sesa kurrë” dhe komisioni parlamentar ka punuar me përkushtim në amendamentimin e këtij ligji, në mënyrë që kjo kategori e cila ia
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
28/10/2016 Bujqësi dhe Blegtori
Pyetja ka të bëjë me benefitet që duhet t’u japin bujqve dhe e dimë shumë mirë se kur është në pyetje përkrahja e bujqve dhe subvencionet, se si po shkon kjo punë. Gjithmonë po shkon me të njohshëm dhe në baza partiake. Bile-bile kemi raste ku po n
Lexo më shumë
Memli Krasniqi Jo
09/02/2017 Dialog
Pyetja ka të bëj me atë se çka do të ndodhë me bisedimet Kosovë-Serbi pas ngjarjeve të fundit? Këto kanë qenë ndërtimi i murit ilegal, arrestimi i zotit Haradinaj dhe më pas provokimet e hapura të shtetit serb për shkak të nënshkrimeve nacionaliste?
Edita Tahiri Po
09/02/2017 Administratë
Ka një kohë të gjatë që Ministria e Integrimeve Evropiane ka ngelur pa ministër, në kohën kur ne e kemi zgjedhur rrugën e integrimeve evropiane dhe kur tash në këtë seancë do të miratohet agjenda për reforma evropiane, e ku janë ndarë detyrat dhe përgjeg
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po