Pyetjet parlamentare të: Faton Topalli

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
23/01/2015 Infrastrukturë
Ministër Zharku, pyetja që e kam në fakt është bërë para shumë ditësh, edhe pse ka pasurnë Kosovë zhvillime të reja dhe shumë pyetje e pikëpyetje të reja, megjithatë po e shtroj. Pyetjen që po jua drejtoj vjen me kërkesën e banorëve që jetojnë përgjatë
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
12/02/2015 Arsim
Pyetja për ministrin e Arsimit është në fakt një nënpyetje, e cila do të pasonte pas përgjigjes që do ta jepte ministri i Punëve të Brendshme për largimin nga Kosova. Megjithatë, do ta shtroj këtë pyetje: Tash dihet se numri i qytetarëve që po largohen n
Lexo më shumë
Arsim Bajrami Po
26/03/2015 Sociale
Zoti Abrashi, skema e asistencës sociale që nga vitit 2012 deri në vitin 2015 ka pasur për çdo vit pak ndryshime sa i përket buxhetit. Buxheti ka qenë pak a shumë i njëjtë në këto katër vjetët e fundit. Bile dallimi ndërmjet vitit 2013 dhe 2012 është gji
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
21/05/2015 Punë të Jashtme
Pyetja ime ka të bëjë me Kartonin e gjelbër. Ju që jeni kundër, mos u shqetësoni! Në deklarimin tim në pikën jashtë rendit të ditës, thashë ju që jeni kundër mos u shqetësoni, ekam fjalën për mazhorancën, në pyetjen respektivisht në deklarimin jashtë re
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
25/06/2015 Anti-Korrupsion
Pyetja të cilën do ta shtroj tash është bërë si pyetje parlamentare edhe për kryeministrin, por nuki është përgjigjur, pastaj e kam bërë si pyetje edhe për ministrin Hyseni, është hera e dytë që nukështë këtu dhe nuk besoj që do të vijë ndonjëherë, nuk d
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
18/06/2015 Infrastrukturë
Ju keni parasysh që magjistralja Prishtinë-Shkup ku bënë pjesë edhe Ferizaji, Kaçaniku, ElezHani është një prej rrugëve të cilat janë bukur shumë të qarkulluara dhe është një prej rrugëve ecila është bukur shumë e dëmtuar dhe nuk është riparuar asnjëherë
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
16/07/2015 Drejtësi
Pasi Kuvendi i Kosovës votoi kundër Gjykatës Speciale, në formën që ju e keni propozuar si Qeveri, keni deklaruar publikisht se megjithatë do ta themeloni Gjykatën Speciale.Unë e kuptoj se motivacioni juaj për Gjykatën ka të bëjë më shumë me qëndrimin ne
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
09/07/2015 Shëndetësi
Ligji për sigurimet shëndetësore ka pasur të implementohet më së largu nga muaji prill i vitit2015. Lidhur me këtë deri më tani ka pasur një varg deklarimesh, që do të fillojë tani, do tëfillojë më vonë... Po më vjen keq që s’qenka këtu ish-ministr
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
17/09/2015 Sociale
Qeveria e Kosovës në krye me zotin Mustafa, në mungesë të një koncepti ekonomik për zhvillim, e ndodhur përballë një krize të rëndë financiare po mundohet të sigurojë mjete dhe të mbijetojë duke u vënë konopin në fyt qytetarëve më të varfër të Kosovës, q
Lexo më shumë
Arban Abrashi Jo
09/06/2016 Punë të Brendshme
Gjatë gjithë kohës, por posaçërisht në korrik dhe gusht të çdo viti dhjetëra-mijëra mërgimtarë bëhen pre e plaçkës në kufi, përmes Kartonit të Gjelbër, që është monopol i mafisë së sigurimeve të makinave. Në korrik të vitit 2014 ish-kryeministri Thaçi pa
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
09/06/2016 Punë të Brendshme
Ekspertë të ndryshëm në Kosovë dhe opozita konsiderojnë se marrëveshja për demarkacionin me Malin e Zi është e dëmshme për Kosovën, sepse i fal Malit të Zi tokat të cilat i kanë takuar gjithmonë Kosovës. Madje, ka zëra nga vetë mazhoranca që e vë në pikë
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
16/06/2016 Punë të Brendshme
(Pyetje me shkrim, për përgjigjje me gojë) Është bërë e ditur se prej 483 pjesëtarëve të Mbrojtjes Civile, vetëm pak prej tyre kanë filluar punën dhe marrin rrogat e tyre kot. Kur do të fillojnë punën pjesëtarët e Mbrojtjes Civile? A ka Qeveria p
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
16/06/2016 Migrim / Kthim
(Pyetje me shkrim, për përgjigjje me gojë) Dihet se pas largimit të 100 000 qytetarëve të Kosovës në dhjetor të 2014 dhe janar 2015, ka filluar menjëherë rikthimi i tyre. Sa është numri i të kthyerve nga vendet përendimore prej shkurtit 2015 deri me 3
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
11/10/2016 Punë të Brendshme
Zoti ministër, Kosova ka një ligj për të huaj, ka informacione kështu joformale nga terreni që në Kosovë punon një numër i caktuar i punonjësve nga vendet e ndryshme. Natyrisht që kjo do të ishte shumë e mirë, sikur zhvillimi ekonomik të ishte në atë niv
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Po
11/10/2016 Punë të Brendshme
Zoti Zharku, një numër i punonjësve nga Rumania (të cilët nuk i përmendi fare zoti ministër Hyseni, prandaj edhe ju kam ftuar dyve për t’i shtruar këto pyetje) punojnë në ndërmarrjen “Bechtel Enka”, edhe janë punonjës kryesisht që punoj
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
09/02/2017 Sociale
Shumica e qytetarëve të Kosovës e mbajnë mend premtimin elektoral për shtet zhvillimor dhe për sigurimin e rreth 120 mijë vendeve të reja të punës. Tashmë kanë kaluar më shumë se dy vjet të qeverisjes suaj dhe asnjë shenjë nga zhvillimi ekonomik dhe nga
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
09/02/2017 Mjedis
Kanalizimi i qytetit të Ferizajt derdhet në lumë, pra komplet kanalizimi i qytetit derdhet në lumë në fshatin Nidadin, afër Pishinës “Matoshi”. Uji i kanalizimit kalon pastaj nëpër fshatrat Varosh dhe Gurëz. Njëri problem është se ndotet ambi
Lexo më shumë
Ferat Shala Po