Pyetjet parlamentare të: Aida Dërguti

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
23/01/2015 Sociale
Meqë tani jemi 10 muaj pas miratimit të Ligjit, i cili njeh statusin e personave të dhunuar gjatë luftës, nga mediet kemi dëgjuar që ka nisur të formohet Komisioni qeveritar për personat e dhunuar gjatë luftës mirëpo nuk kemi marrë asnjëinformatë zyrtare
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
05/02/2015 Siguri
Më 27 janar u organizua një protestë paqësore nësheshin “Nëna Terezë” Në po këtë protestë u përdor gaz lotsjellës dhe plumba gome. Kjo edhe është e dokumentuar. Në një video, por edhe nga dëshmitarët e protestës është parë që një polic ka sht
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Po
05/02/2015 Administratë
Në një intervistë për Radio-Evropën e lirë, lideri i Listës Serbe Aleksandër Jablanoviq kathënë se asociacioni i komunave serbe do të jetë me kompetenca ekzekutive dhe se përkëtë janë në dijeni koalicioni qeverisës PDK-LDK dhe për të njëjtën çështje ësht
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
12/03/2015 Administratë
Më 3 shkurt, në një konferencë të jashtëzakonshme tuajën deklaruat se Aleksandër Jablanoviq më nuk është pjesë e Kabinetit tuaj. Në lidhje me këtë, po ju citoj: “Sa i përket ministrit Jablanoviq, ju njoftoj se nga sot ai nuk është pjesë e Kabinetit
Lexo më shumë
Isa Mustafa Po
30/07/2015 Infrastrukturë
Pyetja ka të bëjë me me aksin rrugor të magjistrales Prishtinë – Mitrovicë. Herën e kaluar i kam përmendur dy nga çështjet, të cilat janë preokupim i qytetarëve të asaj zone, konkretisht të fshatit Lumëmadh dhe Stanoc, ndërkohë që çështje tjetër q
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
16/07/2015 Infrastrukturë
Rregullimi i rrugës Prishtinë - Mitrovicë, përveç se është duke u bërë ndërtim i pa fund, po ashtu është bërë edhe problematik për banorët e fshatrave përreth, me projektimin ekësaj rruge. Çështja konkrete ka të bëjë me unazën e urës dhe infrastru
Lexo më shumë
Lutfi Zharku Po
22/09/2016 Sociale
Nga mbledhja e parë e përbashkët ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, më 11 janar 2014, dhe marrëveshjeve të dakorduara, Qeveria në Tiranë mori vendim më datë 7 maj 2014 për përjashtimin nga detyrimi për pajisje me leje pune dhe certifika
Lexo më shumë
Arban Abrashi Po
29/09/2016 Punë të Brendshme
(Pyetje me shkrim për përgjigjje me gojë) Pse nuk po e zbatoni marrëveshjen e nënshkruar (Për përjashtim nga detyrimi për paisje me leje pune dhe çertifikatë regjistrimi në punë, për shtetasit e Republikës së Kosovës dhe shtetasit e Republikës së Serb
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
28/10/2016 Punë të Brendshme
Pyetje me shkrim për përgjigjje me gojë Tani jemi dy vite e pesë muaj nga mbledhja e dy qeverive dhe një vit e gjysëm nga nënshkrimi i marrëvveshjes për lejet e punës. Z. Ministër pse nuk po e zbatoni marrëveshjen e nënshkruar nga Kryeministri dhe
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
28/10/2016 Shëndetësi
(Pyetje me shkrim për përgjigjje me gojë) Në konkursin e fundit të specializimeve që është ndarë nga Ministria e Shëndetësisë për profile të ndryshme nuk është ndarë asnjë specializim për spitalin e Vushtrrisë duke e ditur që ky spital ka mungesë të m
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
09/02/2017 Shëndetësi
Në konkursin e fundit të specializimeve që është shpallur nga Ministria e Shëndetësisë për profile të ndryshme, nuk është ndarë asnjë specializim për spitalin e Vushtrrisë, duke ditur se ky spital ka mungesë të mjekëve specialistë të lëmenjve të ndryshme
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
09/02/2017 Punë të Brendshme
Nga mbledhja e parë e përbashkët mes Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë më 11 janar 2014 dhe marrëveshjeve të dakorduara Qeveria në Tiranë mori vendim më 7 maj 2014 për përjashtimin nga detyrimi për pajisje me leje pune dhe certifikatë regjistrim
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo