Pyetjet parlamentare të: Besa Baftiu

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
23/01/2015 Shëndetësi
Për pyetjen të cilën ia kam dërguar ministrit të Shëndetësisë, Imet Rrahmani, më është përgjigjur me shkrim. Pyetja ka të bëjë me mamografin mobil.E falënderoj ministrin që është përgjigjur me shkrim, mirëpo në përgjigjen që e ka dhënë ministri ka thënë
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
12/03/2015 Shëndetësi
Pyetja ime është lidhur me citostatikët.Ministri Rrahmani, para një kohe apo para dhjetë ditës, konkretisht, ka qenë në vizitë në KlinikënOnkologjike. Ai para tyre ka premtuar, se Klinika Onkologjike apo të sëmurit me kancer do tëjenë prioritet i Ministr
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
21/05/2015 Shëndetësi
Të dhënat zyrtare të Institutit të Shëndetësisë Publike, si dhe të Ministrisë së Shëndetësisëtregojnë se kemi apo konstatojnë një ulje të insidencës së tuberkulozit. Prapëseprapë, ështëshqetësues numri i të prekurve me këtë sëmundje, vetë fakti se kemi n
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
25/06/2015 Siguri
Pyetja ime realisht ka të bëjë me një çështje, e cila është diskutuar edhe në mandatin e kaluar,konkretisht ka të bëjë me vizitën e Vulinit, që është bërë në Kosovë, ngase pasojat e saj po indiejnë, jo vetëm qytetarët e Republikës së Kosovës, por edhe nj
Lexo më shumë
Skënder Hyseni Jo
25/06/2015 Shëndetësi
Edhe pse ministri Rrahmani nuk është këtu, kësaj pyetjeje me siguri mund t’i përgjigjet ishministrii Shëndetësisë, i cili është këtu i pranishëm, sepse ka të bëjë me kohën kur janë ndarëspecializimet, e ka qenë koha kur ai ka qenë ministër, bile ka
Lexo më shumë
Ferid Agani Po
16/07/2015 Shëndetësi
Në Kosovë janë diagnostifikuar me sklerozë multiple 472 raste. Siç e dimë skleroza multipleështë një sëmundje kronike e cila kërkon trajtim të përhershëm dhe një trajtim i cili është ikushtueshëm, që do të thotë se këto familje apo këta pacientë, përveç
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
09/07/2015 Shëndetësi
Pyetjen time unë e kam parashtruar në seancën e kaluar, bile kësaj pyetjeje i është përgjigjur ish-ministrii Shëndetësisë, sepse kjo pyetje ka të bëjë me një çështje që ka filluar kur ministri Aganika qenë ministër i Shëndetësisë.Ai është përgjigjur, e k
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
17/09/2015 Shëndetësi
Qeveria Mustafa krahas marrëveshjeve të dëmshme me Serbinë po u jep sovranitet e kompetenca në dëm të territorit tonë dhe në dëm të buxhetit tonë, po në të njëjtën mënyrë po punon edhe me sistemin shëndetësor. Çfarë është pronë publike, pra e të g
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
06/05/2015 Punë të Jashtme
Zoti kryeministër, gjatë vizitës së përfaqësueses së lartë të BE-së, zonja Mogerini në Kosovë, më 26.3.2015, pas takimit me të ju jeni prononcuar para mediave dhe keni thënë: “Unë mbrëmë kam biseduar me kryeministrin e Serbisë, zotin Vuçiq, lidhur
Lexo më shumë
Isa Mustafa Jo
06/05/2015 Shëndetësi
Ministër, vdekshmëria nga sëmundjet e zemrës zë vendin e parë në botë, kuptohet edhe në Kosovë, edhe pse nuk kemi statistika të sakta. Themelimi i Kardiokirurgjisë publike është një ndër prioritetet e interesit të lartë shtetëror dhe premtimi dhe zotimi
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
16/06/2016 Shëndetësi
Unë pyetjen e kam parashtruar në seancën e kaluar. Ministri nuk ka qenë prezent. Duhet të jem reale, të tregoj se ministri Rrahmani u është përgjigjur pyetjeve, së paku pyetjeve që ia kam bërë unë nga lëmi i shëndetësisë. Mirëpo, kur e pashë se nuk është
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
16/06/2016 Shëndetësi
Qytetarët e Republikës së Kosovës që nga viti 2007, kur për herë të parë në Kuvend është aprovuar Ligji për sigurime shëndetësore, u janë përmendur shumë data për fillimin dhe zbatimin e tij. Derisa në atë kohë dihen shkaqet pse nuk u nënshkrua nga shefi
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
07/07/2016 Arsim
Siç e dini, paralelet e ndara të Shkollës së Mesme të Lartë në Zhegër funksionojnë që nga viti 1972. Në këto paralele mësimet i vijojnë 230 nxënës nga Zhegra dhe nga fshatrat përreth. Në këto paralele mësimi zhvillohet me vështirësi, sidomos pas zhvendos
Lexo më shumë
Arsim Bajrami Po
07/07/2016 Arsim
Edhe këtë vit testi i maturës u përcoll pothuajse me probleme të njëjta, sikurse edhe në vitet e kaluara. Siç janë publikimi i tekstit në rrjete sociale si dhe tentativa e kopjimit të nxënësve brenda klasave. Mirëpo ajo që është shqetësuese që ka ndodhur
Lexo më shumë
Arsim Bajrami Jo
22/09/2016 Shëndetësi
Ne i patëm në takim kryetarët e të gjitha odave në Komisionin për Shëndetësi, përveç vërejtjeve shumë të drejtpërdrejtat që kanë për ministrinë, ata shfaqën hapën mosbesimin e gatishmërinë e ministrit për të zbatuar ligjin për këto oda. Nuk kuptohet ende
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
22/09/2016 Shëndetësi
Është një kundërthënie në mes të emërtimit të programit qeverisës sa i përket shëndetësisë dhe asaj çfarë e kemi shëndetësinë në vendin tonë. Unë nuk di se çfarë nënkuptojnë me “shëndetësi moderne”. Duke qenë se po bëhen dy vjet të qever
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
29/09/2016 Shëndetësi
Me kërkesën e kryetarëve të 5 odave, e kemi pasur një takim me ta në Komisionin e Shëndetësisë dhe shqetësim i të gjithë kryetarëve të të gjitha odave, nëse i përmbledhim shqetësimet apo brengat e tyre me një fjali të vetme, emërues i përbashkët i të gji
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
29/09/2016 Shëndetësi
Pyetja ka të bëjë me mosfunksionimin e koronografit. Siç e dimë, edhe kjo para dy ditësh është tash në funksion, mirëpo kisha dashur të më përgjigjet ministri se a ka ndërmarrë diçka ndaj atyre personave, të cilët vazhdojnë në vazhdimësi të keqpërdorin a
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Po
11/10/2016 Arsim
Nxënësit e shkollës fillore të fshatit Haxhaj të komunës së Gjilanit nuk iu gëzuan fillimit të vitit shkollor, jo për atë se nuk duan të mësojnë, mirëpo arsyeja është ajo se shkolla në të cilën mësojnë ata - objekti - është shumë i dëmtuar dhe paraqet rr
Lexo më shumë
Arsim Bajrami Po
28/10/2016 Shëndetësi
Cështja ime ka të bëjë me ndarjen e specializimeve, ku dihet se Ministria e Shëndetësisë ka publikuar listat e mjekëve që kanë fituar të drejtën e specializimit, ku ka pasur shumë ankesa nga ana e atyre që nuk kanë përfituar specializimet. Ky grup i mjek
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
28/10/2016 Shëndetësi
Nga stopimi i lëshimit të certifikatave mjekësore nga Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare, sipas statistikave, të hyrat në qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare nëpër tërë Kosovën kanë rënë për tre-katërfish, pasi tani këto certifikata ekskluzivisht
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
28/10/2016 Shëndetësi
(Pyetje me shkrim për përgjigjje me gojë) Z.Ministër, ditë më parë MSH publikoi listat e mjekve që kanë fituar të drejtën e specializimit. Siç e dini edhe ju ka shumë ankesa nga ana e atyre që nuk kanë përfituar specializimet. Ky grup i mjekëve preten
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
28/10/2016 Shëndetësi
(Pyetje me shkrim për përgjigjje me gojë) Që nga stopimi i lëshuarjes së certifikatave mjekësore në QKMF, sipas statistikave të hyrat e QKMF-ve nëpër Kosovë kanë rënë me 3-4 fish, pasi që tani këto certifikatat lëshohen ekskluzivisht nëpër institucion
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo
30/11/2016 Shëndetësi
Pyetja ime është konkrete për ministrin e Shëndetësisë, meqë edhe ai është përgjegjës, prandaj nga ai kërkoj llogari, përveç nga dy ministrat, ai i Drejtësisë dhe ministri i Punëve të Brendshme. Nga ministri i Drejtësisë kërkoj që të japë sqarime, të jap
Lexo më shumë
Imet Rrahmani Jo