Të gjitha pyetjet

 • 11/03/2017 Pyet: Veton Komuna: Prizren Për deputeten/in: Nezir Çoçaj

  Deri ku ka arritur procesi për themelimin e Komunës së Gjonajt?

 • 09/03/2017 Pyet: ABDYLMEXHID NALIQI Komuna: Podujevë Për deputeten/in: Ismet Beqiri Pyetje per dialogun

  Deputeti Beqiri, pse mendoni se duhet të bisedohet me Serbinë, kur Serbia nuk na lejon të anëtarësohemi në OKB në UNESCO e shumë organizata ndërkombëtare tjera? 

 • 09/03/2017 Pyet: Dren Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti

  I nderuari deputet i Kuvendit të Kosovës, pasi që deri tash nuk ishin edhe aq frutdhënëse metodat që keni përdorur ju si opozitë, cilat janë metodat tjera që mund të ndërrmirren për parandalimin e së keqës në Kosovë përveç molotovëve dhe gazit lotsjellës?

 • 09/03/2017 Pyet: Albin Komuna: Pejë Për deputeten/in: Agim Çeku

  Deputeti Çeku, a mendoni se do të prishen raportet tona me shtetet aleate nëse shëndrrohet FSK-ja në Ushtri?

   

 • 10/02/2017 Pyet: Adelina Idrizi Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti Pyetje per dialogun

  I nderuar deputet, pasiqë në vazhdimësi keni kundërshtuar ritmin me të cilin po zhvillohet dialogu Kosovë-Serbi nga ana e qeverisë aktuale të Kosovës, pyetja ime si qytetare e Republikës së Kosovë është se në bazë të cilave parime ju po të ishit në pozitë do të zhvillonit një dialog të kësaj përmase,dhe sa do të ishte efektive dialogu në bazë të parimeve tuaja në zgjidhjen e këtij problemi të kahmotëshëm?

 • 28/01/2017 Pyet: Pershendetje I Nderuar Z.Quni Komuna: Pejë Për deputeten/in: Anton Quni

  Z.Quni, ju si deputet i Republikës së Kosovës a mendoni që për t’u bërë pjesë e Policisë së Kosovës do të duhej të kishte lehtësime si psh për personat të cilët merren me arte luftarake dhe kanë përgatitje fizike. A mendoni që shteti do të duhej të ju ofronte mundësinë atyre që të bëhen pjesë e PK duke u liruar nga testet. E marrim shembull shtetin e Malit të Zi i cili personave që kanë përgatitje në arte luftarake ju ofrojnë vet mundësinë për tu bërë pjesë e Policisë së Kosovës.

 • 28/01/2017 Pyet: er Komuna: Gjilan Për deputeten/in: Kadri Veseli Pyetje per dialogun

   A mendoni që ka rrezik për një konflikt të ri ushtarak mes Kosovës dhe Serbisë?

 • 19/01/2017 Pyet: valon Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Besa Gaxherri

  Si deputete e Kuvendit të Kosovës, sigurisht gëzoni respektin e qytetarëve dhe të atyre që ju kaë votuar. Gjuha e përdorur nga ju, në seancën e datës 19 janarit të këtij viti, duke i'u drejtuar deputetes me fjalën "mshele", a mendoni që do të ndikoj në votat e juaja? Dihet se deputetja në fjalë, nga radhët e LVV-së, para se me qenë deputete është nënë e një fëmijë dhe mbi të gjitha, qytetare e republikës së Kosovës.

 • 29/12/2016 Pyet: skender Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Vjosa Osmani-Sadriu Pyetje per dialogun

  Pse duhet të negociohet me Serbinë për shpërbërjen e strukturave paralele kur dihet që me marrëveshjen e Kumanovës të gjitha institucionet e Serbisë duhet të largohen nga teritori i Kosovës?A duhet të kërkohet përgjegjësi edhe nga KFOR për mos zbatimin e marrëveshjes nga ana e Serbisë?

 • 29/12/2016 Pyet: skender Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti Pyetje per dialogun

  Pse duhet të negociohet me Serbinë për shpërbërjen e strukturave paralele kur dihet që me marrëveshjen e Kumanovës të gjitha institucionet e Serbisë duhet të largohen nga teritori i Kosovës?A duhet të kërkohet përgjegjësi edhe nga KFOR për mos zbatimin e marrëveshjes nga ana e Serbisë?

 • 29/12/2016 Pyet: skender Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albulena Haxhiu Pyetje per dialogun

  Pse duhet të negociohet me Serbinë për shpërbërjen e strukturave paralele kur dihet që me marrëveshjen e Kumanovës të gjitha institucionet e Serbisë duhet të largohen nga teritori i Kosovës?A duhet të kërkohet përgjegjësi edhe nga KFOR për mos zbatimin e marrëveshjes nga ana e Serbisë?

 • 20/12/2016 Pyet: Shkelqim Komuna: Vushtrri Për deputeten/in: Kadri Veseli

  I nderuar zotëri kryetar, a mund të më thoni se deri kur do lejohet në seanca plenare të përdoren fjalë fyese, në institucionin më të lartë legjislativ.  A mund të më thoni se a ekziston ligji i cili sanksionon deputetët të cilët tregohen të pa përgjegjshëm në mënyrën se si shprehen në Kuvend?

 • 01/12/2016 Pyet: Gresa Komuna: Mitrovicë Për deputeten/in: Vjosa Osmani-Sadriu

  Përshëndetje znj. Osmani-Sadriu, meqenëse ju vini nga qyteti i Mitrovicës, konsideroj dhe besoj që çështjet që ndërlidhen me interesin e përgjithshëm të gjithë qytetarëve, do t'i adresoni në Kuvend dua të ju parashtroj pyetjen si në vijim: Prej gjithë fitimit që ka shteti i Kosovës nga Miniera Trepça, sa përqind e këtij buxheti, ndahet për qyetetin e Mitrovices, duke ditur se jo vetëm territorialisht gjendet në Mitrovicë, mirëpo prezenca e saj ka edhe shumë efekte negative (ndotja e lumenjëve, ambientit etj). A ekziston mundësia që Komuna e Mitrovicës të ketë prioritet në përftimin e buxhetit duke e ditur rëndësinë që ka si ndërmarrje? Faleminderit paraprakisht!

 • 01/12/2016 Pyet: Pëllumbi Komuna: Mitrovicë Për deputeten/in: Visar Ymeri

  Si kryetar i grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje kam një pyetje që lidhet me çështjen e mos votimit të Ligjit për transformimin e FSK-së në ushtri. A mund të na i tregoni disa nga arsyet pse ju nuk e votuat këtë ligj në kohen kur kryeministër aktual ishte z.Hashim Thaçi. Këtë pyetje po e parashtroj për arsye se ende ne jemi duke i bartur pasojat e mos votimit të atij ligji, duke e pasur parasysh se në atë kohë edhe Lista Serbe ishte pro votimit të këtij ligji, kurse tani siç e dimë Lista Serbe janë plotësisht kundër këtij ligji. Faleminderit për mirëkuptimin tuaj. Të gjitha të mirat. 

 • 01/12/2016 Pyet: Dorentina Komuna: Mitrovicë Për deputeten/in: Nait Hasani

  Përshëndetje i nderuar, unë kam një pyetje sa i përket çështjes së zvogëlimit të vlerës së bursave studentore, cili është roli juaj si Komision për Arsim, Shkencë dhe Teknologji në ndikimin e financave për rritjen e vlerës së bursave ashtu siç ka qenë më parë ose edhe më lartë. Gjithashtu, kam një sygjerim që puna praktike për studentë të bëhet me pagesë si dhe të krijohen sa më shumë mundësi dhe vende pë mbajtjen e kësaj praktike.