Të gjitha pyetjet

 • 07/04/2017 Pyet: Shqipron Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Visar Ymeri

  Deputeti Ymeri a mund të më tregoni se çka dalloni ju si parti prej partive të tjera, pse ne duhet t'iu votojmë juve para partive të tjera, dhe çka i'u bën juve si parti me demokratike se partitë e tjera?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Shukrije Bytyqi

  Si Komision parlamentar që mbikëqyrni punën e ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, une si qytetar i rëndomtë që paguaj taksat më intereson të di:  A e keni shqyrtuar raportin mbi zbatimin e Ligjit të Punës dhe a e keni ftuar për raportim ministrin e punës dhe kryeinspektorin e punës para komisionit? - Pse nuk kërkoni një raport të detajuar mbi abuzimin e të drejtave të punëtorëve nga punëdhënësi kryesisht sektori privat dhe cilat masa ka ndërmarr Inspektorati i punës ? - Pse askund nuk është e rregulluar me ligjin e punës apo ndonjë rregullore tjetër afati kohor i lejuar për ushtrimin e pozicionit së UD- Ushtrues detyre (kjo është e rregulluar të shërbyesit civil me Ligjin e Shërbimit Civil), kur dihet se ka shumë pozicione udhëheqëse sidomos në ndërmarrje publike që me vite ushtrohen si UD?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Flora Brovina

  Si Komision parlamentar që mbikëqyrni punën e ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, une si qytetar i rëndomtë që paguaj taksat më intereson të di:  A e keni shqyrtuar raportin mbi zbatimin e Ligjit të Punës dhe a e keni ftuar për raportim ministrin e punës dhe kryeinspektorin e punës para komisionit? - Pse nuk kërkoni një raport të detajuar mbi abuzimin e të drejtave të punëtorëve nga punëdhënësi kryesisht sektori privat dhe cilat masa ka ndërmarr Inspektorati i punës ? - Pse askund nuk është e rregulluar me ligjin e punës apo ndonjë rregullore tjetër afati kohor i lejuar për ushtrimin e pozicionit së UD- Ushtrues detyre (kjo është e rregulluar të shërbyesit civil me Ligjin e Shërbimit Civil), kur dihet se ka shumë pozicione udhëheqëse sidomos në ndërmarrje publike që me vite ushtrohen si UD?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Besa Baftiu

  Si Komision parlamentar që mbikëqyrni punën e ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, une si qytetar i rëndomtë që paguaj taksat më intereson të di:  A e keni shqyrtuar raportin mbi zbatimin e Ligjit të Punës dhe a e keni ftuar për raportim ministrin e punës dhe kryeinspektorin e punës para komisionit? - Pse nuk kërkoni një raport të detajuar mbi abuzimin e të drejtave të punëtorëve nga punëdhënësi kryesisht sektori privat dhe cilat masa ka ndërmarr Inspektorati i punës ? - Pse askund nuk është e rregulluar me ligjin e punës apo ndonjë rregullore tjetër afati kohor i lejuar për ushtrimin e pozicionit së UD- Ushtrues detyre (kjo është e rregulluar të shërbyesit civil me Ligjin e Shërbimit Civil), kur dihet se ka shumë pozicione udhëheqëse sidomos në ndërmarrje publike që me vite ushtrohen si UD?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Glauk Konjufca

  Si Komision parlamentar për zhvillim ekonomik që mbikëqyrni përmes qeverisë Ndërmarrjet Publike dhe proceset në to, unë si qytetar që paguaj taksat më intereson të di si vijon: - A raportojnë këto ndërmarrje, kujt i raportojnë për performancën e tyre dhe ku mund t’i gjej raportet për 2015 dhe 2016? - A ka ligj se si duhet të punojnë këto ndërmarrje dhe nëse po kush e mbikëqyrë zbatimin e këtij ligji dhe sa po zbatohet ky ligj ? - A ka të drejtë të jep urdhëra ministri për përzgjedhje apo shkarkim të drejtorëve të Ndërmarrjeve Publike dhe nëse po, pse ekzistojnë bordet e tyre atëherë? - A kanë borde këto ndërmarrje, kush i mbikëqyrë,a i vlerëson dikush dhe a ka raporte të vlerësimit të tyre? - Bordi i KOSTT-it kujt i përgjigjet, si paguhet në bazë të çfarë vendimi dhe pse ky bord miraton vendim për vetveten për pagesë të pjesëmarrjes në mbledhje, a nuk është ky konflikt interesi ?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Muhamet Mustafa

  Si Komision parlamentar për zhvillim ekonomik që mbikëqyrni përmes qeverisë Ndërmarrjet Publike dhe proceset në to, unë si qytetar që paguaj taksat më intereson të di si vijon: - A raportojnë këto ndërmarrje, kujt i raportojnë për performancën e tyre dhe ku mund t’i gjej raportet për 2015 dhe 2016? - A ka ligj se si duhet të punojnë këto ndërmarrje dhe nëse po kush e mbikëqyrë zbatimin e këtij ligji dhe sa po zbatohet ky ligj ? - A ka të drejtë të jep urdhëra ministri për përzgjedhje apo shkarkim të drejtorëve të Ndërmarrjeve Publike dhe nëse po, pse ekzistojnë bordet e tyre atëherë? - A kanë borde këto ndërmarrje, kush i mbikëqyrë,a i vlerëson dikush dhe a ka raporte të vlerësimit të tyre? - Bordi i KOSTT-it kujt i përgjigjet, si paguhet në bazë të çfarë vendimi dhe pse ky bord miraton vendim për vetveten për pagesë të pjesëmarrjes në mbledhje, a nuk është ky konflikt interesi ?

 • 29/03/2017 Pyet: Vetoni Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Besim Beqaj

  Si Komision parlamentar për zhvillim ekonomik që mbikëqyrni përmes qeverisë Ndërmarrjet Publike dhe proceset në to, unë si qytetar që paguaj taksat më intereson të di si vijon: - A raportojnë këto ndërmarrje, kujt i raportojnë për performancën e tyre dhe ku mund t’i gjej raportet për 2015 dhe 2016? - A ka ligj se si duhet të punojnë këto ndërmarrje dhe nëse po kush e mbikëqyrë zbatimin e këtij ligji dhe sa po zbatohet ky ligj ? - A ka të drejtë të jep urdhëra ministri për përzgjedhje apo shkarkim të drejtorëve të Ndërmarrjeve Publike dhe nëse po, pse ekzistojnë bordet e tyre atëherë? - A kanë borde këto ndërmarrje, kush i mbikëqyrë,a i vlerëson dikush dhe a ka raporte të vlerësimit të tyre? - Bordi i KOSTT-it kujt i përgjigjet, si paguhet në bazë të çfarë vendimi dhe pse ky bord miraton vendim për vetveten për pagesë të pjesëmarrjes në mbledhje, a nuk është ky konflikt interesi ?

 • 27/03/2017 Pyet: Genta Berisha Komuna: Pejë Për deputeten/in: Vjosa Osmani-Sadriu

  Ju përveç punës në Kuvend njiheni edhe si juriste e shquar. Meqenëse shumë çështje të karakterit politik do të mund të zgjidheshin përmes të drejtës në referendum (pra përmes procesit të demokracisë direkte), Referendumi do të mund të zgjidhte shumë çështje edhe në Kosovë për të cilat nuk po arrihet pajtim mes spektrit politik. Pyetja ime është: meqë ju jeni juriste dhe njëkohësisht edhe politikane, përse qytetarët e Kosovës nuk kanë të drejtë në Referendum?

   

 • 25/03/2017 Pyet: Mustafe Ismajli Komuna: Skenderaj Për deputeten/in: Vjosa Osmani-Sadriu

  Ju jeni deputetja më e votuar në histori të zgjedhjeve parlamentare të Kosovës, përderisa së fundmi në një intervistë në Klan Kosova dëgjuam se jeni përjashtuar nga gjitha forumet partiake të LDK-së. Me sa jam në dijeni, ju gjithashtu jeni përjashtuar nga gjitha pozitat në Kuvend, pra nuk keni asnjë pozitë udhëheqëse as në Kuvend edhe pse jeni deputetja e pestë më e votuar në atë Kuvend. Sa ndikojnë këto fakte në kryerjen e punës dhe vendimmarrjen politike, duke marrë parasysh se një pjesë e madhe e qytetarëve ju kanë besuar votën?

 • 24/03/2017 Pyet: Mentor Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Arben Gashi

  A do ta votoni ligjin për transformimin e FSK-së ne ushtri?

 • 14/03/2017 Pyet: Bulëza Bajrami Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Vjosa Osmani-Sadriu

  Çfarë keni ndërmarrë për gratë e dhunuara gjatë luftës së fundit (1999) dhe çfarë pozite kanë ato aktualisht në shoqërinë tonë?

 • 14/03/2017 Pyet: Bulëza Bajrami Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Blerta Deliu-Kodra

  Çfarë është ndërmarrë, apo çfarë do të ndërmerret për çështjen e abortit në Kosovë?

 • 14/03/2017 Pyet: Berat Komuna: Prizren Për deputeten/in: Glauk Konjufca Pyetje per dialogun

  Çfarë qëndrimi ka grupi parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje rreth dialogut Kosovë-Serbi? A është ky dialog në nivel të duhur, a duhet të pezullohet, apo thjeshtë ky proces duhet të vazhdohet nga persona/zyrtarë tjerë?

 • 11/03/2017 Pyet: Bleron Krasniqi Komuna: Kaçanik Për deputeten/in: Etem Arifi

  Përse nuk është ndërmarrë asnjë hap për integrimin e komunitetit ashkali, që si komunitet është i lënë pas dore nga institucionet?

 • 11/03/2017 Pyet: Donart Komuna: Drenas Për deputeten/in: Kadri Veseli Pyetje per dialogun

  Z. Veseli, nëse në një të ardhme të afërt ndërpriten bisedimet me Serbinë dhe pas ndërprerjes, Serbia sërish vazhdon të mos e njohë Kosovën dhe të punoj kundër shtetësisë së saj, apo me provokime dhe tentime për cenim të territorit të Kosovës, sipas jush, çfarë qëndrimi duhet të ketë shteti i Kosovës karshi këtyre kërcënimeve?